Van Holsbeeck zag droomtransfer in rook opgaan: Maanden mee bezig geweest

Van Holsbeeck zag droomtransfer in rook opgaan: "Maanden mee bezig geweest"

10-12-2016 08:15
2

In Het Laatste Nieuws geeft Herman Van Holsbeeck een inkijk in de laatste transferperiode van Anderlecht. Vooral de laatste dag was bijzonder hectisch, want tot op het laatste moment ging Van Holsbeeck door voor Nicolas Lombaerts. Uiteindelijk kwam Uros Spajic als tweede keus.

Van Holsbeeck geeft toe dat het dossier bijzonder lang heeft aangesleept. "Weken, maanden zijn we bezig geweest met Lombaerts. Nicolas wou komen, en zijn entourage blééf beloven: 'Zenit wil weliswaar 6 miljoen, maar in de laatste week van de mercato gaan ze zakken tot 2,5 miljoen.' Ik heb dat op papier, hé, ik kan het je laten zien. Op de laatste dag van de transferperiode waren de Russen om 12u nog geen eurocent gezakt... Ik deed die middag twintig telefoons tot ineens iemand van Zenit mij heel rustig vertelde: '6 miljoen of hij blijft hier.'"

Van Holsbeeck ging dan maar naar plan B. Hij 'bestelde' een extra verdediger bij Mogi Bayat. "En dan? Wat is daar mis mee? Je mag zeggen wat je wil van Mogi, maar hij heeft een netwerk, vooral in Frankrijk, maar ook in andere landen, waardoor hij op korte tijd dingen kan forceren. Op dát moment moest het snel gaan. Wel, om 15u had ik een akkoord met Toulouse voor Spajic en om 17.30u was die jongen in Brussel. Dan zeg ik: 'Goed gewerkt, Mogi.' Of ik hem kende? Hij stond bij ons op een shortlist, ja."