0 op 18 in de Champions League wil je niet meemaken

"0 op 18 in de Champions League wil je niet meemaken"

07-12-2016 11:42

Club Brugge moet woensdagavond tegen FC Kopenhagen een 0 op 18 voorkomen in de Champions League. Anderlecht ging Blauw-Zwart in het seizoen 2004/05 voor. Hugo Broos, toenmalig trainer van paars-wit, is die pijnlijke ervaring zeker niet vergeten.

Anderlecht bleef puntloos in een lastige poule met Valencia, Internazionale en Werder Bremen. Volgens Broos waren de opponenten toen van een zwaarder kaliber dan die van Club nu. ''Ik denk dat het voor hen dubbel pijn doet. Omdat ze er na de loting toch op rekenden om minstens voor de derde plaats te gaan. En mits wat geluk zelfs te overwinteren'', zegt Broos in Het Laatste Nieuws.

Broos, tegenwoordig bondscoach van Kameroen, weet dat dit een grote teleurstelling is voor spelers en trainer. "Voor de spelers is dat zuur, omdat de Champions League toch een podium hoort te zijn waar ze zichzelf kunnen tonen. Maar voor een trainer is het nog zuurder, omdat hij de verantwoordelijkheid draagt voor de resultaten. En die 0 op 18 toont pijnlijk aan dat je niet kan brengen wat verwacht werd.''

De coach spreekt uit ervaring dat je een 0 op 18 zeker niet wilt ervaren. "Club heeft zich gerehabiliteerd na het zware verlies tegen Leicester en in Kopenhagen. Het is ook beter gaan spelen. En het had ook recht op meer. Dat is allemaal waar, maar ze staan wel nog altijd met nul punten. Dat wil je niet meemaken. Ik weet waarover ik spreek. Gelukkig is het mij niet lang blijven achtervolgen'', besluit Broos.