Rode Duivels hebben er Mister Europe bij, geweldige statistieken voor Mertens

Rode Duivels hebben er Mister Europe bij, geweldige statistieken voor Mertens

07-12-2016 09:15

SSC Napoli heeft zich dinsdag geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Dat heeft het mede te danken aan Dries Mertens. De Rode Duivel mag zich stilaan de Mister Europa van Napoli noemen.

Dinsdag mocht Mertens in de 57e minuut invallen tegen Benfica. In het slotkwartier zette onze landgenoot de 0-2 op het bord. Een belangrijke goal, want Raul Jimenez maakte er in het slot nog 1-2 van, maar verder kwam Benfica niet.

Door de zege won Napoli groep B met elf punten. Benfica (acht punten) mag mee met de Italianen naar de volgende ronde. Besiktas mag met zeven punten naar de Europa League. De Turken verloren dinsdag nog met 6-0 van Dynamo Kiev, maar de teller van de Oekraïners blijft na zes matchen steken op vijf punten.

Mertens speelde een cruciale rol in de groepswinst van Napoli. Onze landgenoot maakte liefst vier van de elf Italiaanse goals. Van de zeven andere bracht hij drie voor. Na de match bleef bij Tutto Napoli Mertens bescheiden. "Ik ben vooral blij voor het team. Het is mooi dat we ons plaatsen voor de volgende ronde."

Lees ook: Supersub Mertens beslist wedstrijd, dramatische avond voor Hazard in Spanje