Vincent Mannaert stelt zich vragen bij systeem van Play-Off 1

Vincent Mannaert stelt zich vragen bij systeem van Play-Off 1

28-10-2016 21:30

Club Brugge werd afgelopen seizoen voor het eerst kampioen sinds de Play-Offs zijn ingevoerd. Het bereikte zijn hoogste niveau in Play-Off 1, dat is de laatste jaren altijd de sleutel naar de titel. De vraag is echter of de halvering van de punten eerlijk is: manager Vincent Mannaert vindt kennelijk van niet.

In Krant Van West-Vlaanderen legt de manager van Club uit dat het systeem best verdedigbaar vindt. Toch ontkent hij niet dat er ook grote problemen zijn, vooral dan over de eerlijkheid van het systeem.

"Ik denk dat geen enkele Belgische topclub er tegen kan zijn dat je niet langer met een straatlengte voorsprong de titel pakt, al kan je de halvering van de punten sportief gezien moeilijk verdedigen."

Mannaert vindt in ieder geval wel dat de halvering van de punten de competitie spannender maakt."Wel blijft kwaliteit nog altijd bovendrijven. Club en Anderlecht waren er al altijd bij in play-off 1 en eindigden de laatste vijf jaar telkens in de top drie, alleen is de aanloop naar de cruciale fase van de competitie spannender geworden.”