Thoelen blij met onverwachte kans: ''Je traint niet om tweede keuze te zijn''

Thoelen blij met onverwachte kans: ''Je traint niet om tweede keuze te zijn''

28-10-2016 09:18

AA Gent was donderdag in de eigen Ghelamco Arena met 1-0 te sterk voor Standard Luik. Opvallend was de plek onder de lat voor Yannick Thoelen bij de Buffalo's. De doelman was zelfs ook verrast toen hij hoorde dat hij de voorkeur kreeg boven vaste keus Jacob Rinne.

Thoelen, die dus direct een clean sheet hield, vernam pas om de dag van match dat hij zou starten. ''Ik had het niet verwacht, wist het pas drie uur voor de wedstrijd. Maar je weet dat je als tweede keeper altijd klaar moet staan'', zegt Thoelen in Het Nieuwsblad. De concurrentiestrijd gaat echter voort. ''De trainer heeft me wel duidelijk gemaakt dat dit geen definitieve keuze is. Maar al weet ik dat dit voor Rinne niet makkelijk is, natuurlijk wil ik ook zondag weer spelen. Je traint niet om tweede keuze te zijn.''

Volgens de krant was Thoelen constant bezig met coachen. ''Ja, dat mag ik wel zeggen: coachen is een van mijn sterke punten en dat doe ik tegenover iedereen. Als Cristiano Ronaldo mijn ploegmaat zou zijn, zou ik hem evengoed coachen'', besloot hij.