Roef van goudwaarde voor Anderlecht: Fout gelukkig kunnen rechtzetten

Roef van goudwaarde voor Anderlecht: "Fout gelukkig kunnen rechtzetten"

27-10-2016 07:07
1

Anderlecht won woensdag met 2-0 van KV Mechelen, maar kende een moeilijk wedstrijdbegin. Doelman Davy Roef moest zijn ploeg enkele keren in de wedstrijd houden.

 Na amper vijf minuten veroorzaakte de goalie zelf de strafschop voor de bezoekers. "Ik was veel te laat en het was een zuivere penalty. Maar ik heb het gelukkig kunnen rechtzetten en dat was enorm belangrijk. Als we achter hadden gekomen, was het moeilijk geweest", zei de Anderlecht-doelman bij Sporza."Ik twijfelde even toen Verdier kwam. Hij is heel snel en ik had het beter moeten inschatten. Ik kon het gelukkig wel herstellen."

Niet veel later kreeg Bjelica een uitgelezen kans, maar Roef stond opnieuw pal. "Hij had veel tijd nodig om te trappen en dus kon ik de hoek goed verkleinen. Dat was een goede redding." De doelman zag dat zijn ploeg opnieuw zwak aan de wedstrijd begon. "Ik heb daar geen verklaring voor. We hebben het spel proberen te maken, maar de inspeelpassen waren niet goed. KV Mechelen stond erg goed georganiseerd."

Lukasz Teodorczyk verloste Anderlecht met zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen."Hij wil elke bal binnentrappen, zelfs al is het met zijn oor. Ik ben blij dat hij aan onze kant staat", aldus Roef.