Coucke trekt zich terug en dat zal Oostende merken

Coucke trekt zich terug en dat zal Oostende merken

26-10-2016 07:03

Marc Coucke is van plan zijn aandelen van Lille OSC van de hand te doen. De flamboyante eigenaar van KV Oostende bezit 5% van de aandelen van de Noord-Franse club. Die krijgt binnenkort een nieuwe eigenaar, waardoor Coucke wil vertrekken. Voor Oostende kan dat op sportief vlak gevolgen hebben.

Huidig voorzitter Michel Seydouxis een goede vriend van Coucke, maar hij staat op het punt te vertrekken. De Luxemburgse zakenman Gérard Lopez zal de club overnemen en daardoor wil ook Coucke zijn aandelen van Lille afstaan. Afgelopen weekend stapte hij al op in de raad van bestuur. De miljoenen die daardoor vrijkomen, zullen niet per se in Oostende geïnvesteerd moeten worden.

Oostende maakte vorig seizoen opnieuw verlies, al is dat te verklaren door de bouw van de nieuwe tribune en de renovatiewerken aan andere tribunes en het oefencomplex. Coucke staat borg voor die investeringen, daar verandert zijn vertrek bij Lille niets aan.

De beslissing kan wel op sportief vlak gevolgen hebben. Door de nauwe band tussen Coucke en Seydoux deden de twee clubs zaken met elkaar. Zo werd John Ruiz op uitleenbasis aan de kust gestald en kon Oostende David Rozehnal overnemen. Omgekeerd deed Oostende Lille een dienst, door officieel Nicolas De Préville over te nemen, maar meteen uit te lenen aan Lille. Die club neemt hem na dit seizoen voor hetzelfde bedrag over van KVO.