Hanni neemt het op voor geviseerde ploegmaat: Topspeler met veel kwaliteiten

Hanni neemt het op voor geviseerde ploegmaat: "Topspeler met veel kwaliteiten"

25-10-2016 17:01

Sofiane Hanni speelt woensdagavond met RSC Anderlecht tegen zijn ex-club KV Mechelen. Paars-Wit heeft één en ander recht te zetten na het verlies tegen Club Brugge zondagnamiddag. Dat beseft Hanni, die het ook opneemt voor zijn geviseerde ploegmaat Nicolae Stanciu.

"Het wordt een speciale wedstrijd voor mij omdat ik twee jaar bij Malinwa heb gespeeld", aldus Hanni op een persconferentie. "Twee heel mooie jaren. Het is ook daardoor dat ik nu bij Anderlecht speel."

De aanvallende middenvelder ontpopte zich meteen tot een sterkhouder bij Paars-Wit. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", vertelde Hanni daarover. "Of dat ik zo snel aanvoerder zou zijn. In het begin wilde ik vooral speelminuten verzamelen."

"Ik wist dat ik de kwaliteiten had om het hier te maken. Ik ben redelijk tevreden over het seizoensbegin, maar we hebben nog maar twintig wedstrijden gespeeld", aldus Hanni, die het opnam voor zijn fel bekritiseerde ploegmaat Stanciu. "Nicolae is niet moe. Hij wil altijd spelen. Mijn mening over hem is dat hij een topspeler is met ongelooflijke kwaliteiten."