Malinees toptalent tekent zaterdag voor vijf jaar bij Anderlecht

Malinees toptalent tekent zaterdag voor vijf jaar bij Anderlecht

25-10-2016 09:46

Na lang wachten is het zaterdag eindelijk zover. Het Malinese toptalent Abdoul Karim Danté ondertekent dan, op zijn 18e verjaardag, een contract bij RSC Anderlecht. Er ligt een overeenkomst klaar voor vijf seizoenen.

Danté loopt al enkele maanden rond op Neerpede. Net als Chancel Mbemba en Idrissa Doumbia mocht hij, als niet-Europeaan, geen arbeidsovereenkomst tekenen voor zijn 18e verjaardag. Anderlecht heeft veel vertrouwen in de jongeling en schotelt hem direct een 5-jarige verbintenis voor, weet La Dernière Heure. Hij zal in eerste instantie wedstrijden spelen bij de U21, maar vooral meetrainen met de A-kern. In Mali werd hij opgeleid bij FC Jeanne d’Arc de Bamako.

De jonge verdediger kwam op de radar van paars-wit tijdens het WK U17 in Chili eind vorig jaar. Daar maakte hij onder meer tegen België veel indruk. "In de generatie van de jongens geboren in 1998, maakt Danté deel uit van de mondiale top", spaart David Van Renterghem, assistent bij de Belgische U17, zijn lof niet. Danté staat bekend als een grote, krachtige en snelle verdediger met een goede mentaliteit.

Hij toonde zijn goede hart al door vorige week mee te doen met de Smart Run met de vzw Allemaal aan boord, in gezelschap van Jean-François Lenvain, lid van de sociale cel van RSCA.