'Vormer is de verpersoonlijking van Club Brugge, een typische Clubspeler'

'Vormer is de verpersoonlijking van Club Brugge, een typische Clubspeler'

24-10-2016 17:27

Club Brugge won afgelopen zondag de topper in eigen huis tegen Anderlecht. Het werd 2-1 voor de Bruggelingen. De grote uitblinker was Ruud Vormer. De Nederlander is misschien wel bezig aan zijn beste periode ooit voor Blauw-Zwart.

"Vormer was inderdaad de absolute uitblinker", oordeelt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. "Opvallend bij hem: hij speelt zelden een slechte wedstrijd. Zelfs wanneer Club niet draait -wat toch al enkele keren gebeurde dit seizoen- haalt hij zijn gewenste niveau."

"In een erg wisselvallige competitie is hij een van de weinige spelers die elke week presteert. Vormer biedt zich aan, hij loopt, breekt, passt en scoort. Met zijn mentaliteit , energie en strijdlust is hij de verpersoonlijking van Club Brugge. Een typische Clubspeler."

Nederlandse conclave
Vormer is niet de enige Nederlander die goed presteert bij Club. Ook Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn overtuigen. "In Nederland doen ze daar nog altijd wat meewarig over: hoe kan het dat zo een beperkte speler uitblinker is in België, is die competitie dan zo zwak? Die teneur. Feit is: na eerder een Scandinavisch gezicht heeft Club dezer dagen een Nederlands gezicht", aldus Sys.