Weiler afgemaakt: Ik ben bang dat we de nieuwe Guy Luzon hebben binnengehaald

Weiler afgemaakt: "Ik ben bang dat we de nieuwe Guy Luzon hebben binnengehaald"

24-10-2016 08:56
1

De topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht deed natuurlijk ook in de analistenwereld heel wat stof opwaaien. In Stadion ging Aad De Mos op zoek naar een verklaring voor het zwakke spel van de Brusselaars. De oorzaak schuift hij in de schoenen van één man: René Weiler.

De Mos liet zondagavond geen spaander heel van de Zwitserse trainer. "Weiler heeft nu al allerlei systemen gespeeld. Al die systemen zijn leuk en aardig, maar ik heb altijd het idee dat ze het kopiëren van iets of iemand. Dit was duidelijk gekopieerd van Roberto Martínez omdat hij dat nu doet bij de Rode Duivels. Ze kopiëren het gewoon allemaal als papegaaien", aldus de Nederlander.

"Ik heb altijd geleerd van een systeem te spelen dat past bij de spelers. Kijk, als je zelf al zegt dat dit een matig Anderlecht is, moet je er geen slecht Anderlecht van maken. Dat is hij nu wel aan het doen. Hij is begonnen met die 5-secondenregel, zou pressing gaan spelen, 4-3-3 en 4-4-2 heeft hij al geprobeerd. Hij hangt een beetje de filosoof uit."

Nieuwe Luzon?
De Mos trekt vervolgens een opvallende vergelijking. "Ik ben zo langzamerhand bang dat we in België de nieuwe Guy Luzon hebben binnengehaald. En dat is geen compliment. Ik denk dat hij de competitie niet zo goed kent en het meest kwalijke is dat hij zijn spelers ook niet zo goed kent, want er is geen enkele trainer die Deschacht tegen zijn voet laat spelen."