City komt enorme blunder niet compleet te boven en morst dure punten

City komt enorme blunder niet compleet te boven en morst dure punten

23-10-2016 16:37

Manchester City heeft dure punten laten liggen in het thuisduel met Southampton. The Saints kwamen door een flater van John Stones op 0-1, maar uiteindelijk werd het 1-1 in het Etihad Stadium. City gaat nu samen met Liverpool en Arsenal aan kop.

In de eerste helft maakte Nathan Redmond, tezamen met Aleksandar Kolarov al na 27 minuten de 0-1 voor Southampton. Daaraan ging een blunder van Stones vooraf. Hij legde slecht af voor Vincent Kompany, die voor de eerste keer sinds april nog eens in de Premier League mocht starten. City werd vervolgens uitgefloten door de eigen aanhang, want The Citizens konden niet imponeren. City controleerde wel, maar kwam niet tot scoren door goede reddingen van Fraser Forster.

Kelechi Iheanacho was de enige die Forster wel wist te passeren. Hij scoorde na een voorzet van Leroy Sané. Iheanacho was aan de rust Kevin De Bruyne vervangen.  De club uit Manchester gaat nu gedeeld aan kop met Liverpool en Arsenal. Alle drie de clubs hebben twintig punten. Het doelsaldo van City is +11, dat van Arsenal +10 en Liverpool heeft een doelsaldo van +9.