Mechelse jubilaris geniet van zege: Onze beste match van het seizoen

Mechelse jubilaris geniet van zege: "Onze beste match van het seizoen"

23-10-2016 10:02

Het werd een mooie zaterdagavond voor al wie KV Mechelen een warm hart toedraagt, maar nog net dat tikkeltje meer voor Mats Rits. De middenvelder werkte namelijk zijn honderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League af. En dat deed hij met verve, want KVM versloeg Royal Excelsior Moeskroen (2-0). 

Zelf wilde de 23-jarige Rits niet te lang blijven stilstaan bij zijn jubileum. "Och ja, die honderdste match is maar bijzaak", minimaliseert hij het gegeven op de clubwebsite. "Het belangrijkste is dat we drie punten gepakt hebben na een één op twaalf. Het was onze beste match van het seizoen", oordeelt Rits.

Hoewel Moeskroen onthutsend zwak was, ziet de middenvelder voldoende positieve zaken bij Malinwa om te onthouden. "We hebben de match gedomineerd, brachten goed voetbal en we wonnen verdiend. Deze zege is iets om op verder te bouwen."

Zege voor de fans
"Het was nog maar onze tweede thuiszege van het seizoen (na de 2-0 tegen Sint-Truiden, nvdr.). We pakten meer punten buitenshuis. Het is fijn om de fans iets terug te geven voor hun trouwe steun." De zege is alvast welgekomen, want de komende week krijgen De Kakkers het niet gemakkelijk: eerst wacht een verplaatsing naar het Astridpark, daarna komt AA Gent op bezoek.