Eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Refaelov... Of toch niet?

Eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Refaelov... Of toch niet?

22-10-2016 10:09

Na ruim twee lastige maanden kan Lior Refaelov eindelijk nog eens lachen. Vrijdag was de Israëliër van Club Brugge immers voor het eerst sinds lang in staat om een veldtraining af te werken. Toch blijft er twijfel bestaan over de fysieke paraatheid van de spelmaker.

Het Laatste Nieuws zag dat Refaelov vrijdagmiddag weer op de oefenterreinen van Blauw-Zwart verscheen. De 30-jarige middenvelder werkt voorlopig wel nog steeds een individueel programma af. De laatste wedstrijd waarin hij tot op heden aantrad, was het duel tegen KV Kortrijk (2-0-verlies) op 20 augustus.

Goed nieuws dus voor Club én Refaelov zelf, al zijn nog niet alle problemen van de baan. "Bij de operatie hadden we besloten om enkel de buikspieren aan te pakken. Ik wou niet dat er ook in mijn adductoren gesneden zou worden. Het is mogelijk dat die pijn blijft. Dan moet ik op het eind van het seizoen opnieuw geopereerd worden", aldus Refaelov in Het Belang van Limburg.

Eén doel: de CL
Maar voorlopig kan de Israëliër weer proberen toewerken naar zijn topniveau. Refaelov heeft dan ook één concreet doel voor ogen. "Het zou leuk zijn als ik me toch nog in de Champions League kon laten zien. Maar daarvoor ga ik nu ook weer niet forceren", deelt hij mee. Op 7 december speelt Club (als het zich niet kwalificeert voor de volgende ronde) haar laatste wedstrijd op het kampioenenbal, tegen FC Kopenhagen.