Er stond bij Club Brugge weer een elftal waar de fans zich in konden vinden

"Er stond bij Club Brugge weer een elftal waar de fans zich in konden vinden"

22-10-2016 09:56

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht staat zondag op het programma. Club Brugge kan de laatste weken amper punten sprokkelen. Toch ziet Eddy Snelders verbetering bij de Bruggelingen.

"Met een vervangelftal speelde Club vorige week goed in Charleroi, maar het verloor (1-0)", vertelt hij aan Sporza. "Tegen Porto kon het ook veel weerwerk bieden, maar ook die wedstrijd verloor het (1-2). Twee nederlagen, dat weegt natuurlijk op een ploeg", aldus de analist.

Een negatieve spiraal doorbreken, tegen Anderlecht dan nog, lijkt geen makkelijke klus. "Maar ze spelen wel voor eigen volk", zegt Snelders. "En tegen Charleroi en Porto was het zeker niet slecht", blijft Snelders positief.

"Vooral tegen Porto stond een ploeg op het veld. Dat moet toch een boost gegeven hebben, ook al was het Champions League-niveau net te hoog. Er stond weer een elftal waar de fans zich in konden vinden. En met het thuisvoordeel tegen Anderlecht moet dat toch een extra dimensie geven en een kans op een goed resultaat", besluit hij.