Brugse supporters fluiten eigen speler uit: Dat doet me niet beter spelen

Brugse supporters fluiten eigen speler uit: "Dat doet me niet beter spelen"

22-10-2016 06:52

Dit seizoen kreeg Abdoulay Diaby al heel wat verwensing van het Clubpubliek naar zich toegeslingerd. De Malinees kon nog niet overtuigen en dat laten de supporters duidelijk merken. De spits werd dit seizoen al een paar keer uitgefloten. Dat merkt Diaby zelf ook op.

De Malinees heeft dit seizoen nog niet gescoord voor Club Brugge. Hij kreeg daar nochtans de kans al toe. Jelle Vossen is een publiekslieveling, maar Diaby kan je dat moeilijk noemen. Hij werd al een paar keer uitgefloten door de eigen achterban. "De supporters betalen veel geld om spektakel en doelpunten te zien. Als ze niet tevreden zijn, mogen ze zich laten horen. Ik verwijt die mensen niks", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Toch is hij duidelijk niet helemaal tevreden met de fluitende fans. "Ik ben erg zelfkritisch. Ik heb niemand nodig om me te zeggen of ik goed of slecht was, maar de fans hebben recht op hun mening. Als een stadion een speler uitfluit, bewijst dat dat hij belangrijk is - het is ook Cristiano Ronaldo bij Real Madrid al overkomen. Vandaag verwensen ze me, morgen juichen ze me toe", aldus Diaby. "Maar dat gefluit doet me niet beter spelen", besluit hij.