Vizier op Europa: Celta de Vigo haalt flink uit, Panathinaikos kan niet overtuigen

24-10-2016 23:55

Standard Luik treft Ajax, Celta de Vigo en Panathinaikos in Groep G van de Europa League. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Nederland, Spanje en Griekenland. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van de Rouches.

Celta de Vigo - Deportivo La Coruna: 4-1
Vorm: V-V-V-G-W-W-W-V-W
Stand: 8e op 20 ploegen met 13 op 27 punten
Celta de Vigo haalde al vroeg op de zondagmiddag flink uit tegen Deportivo La Coruna. Het werd in Vigo liefst 4-1 voor de thuisploeg. Hugo Mallo bracht Celta de Vigo na een half uur op voorsprong, waarna de bezoekers snel reageerden via Raul Albentosa: 1-1. Na de pauze ging Deportivo La Coruna toch voor de bijl. Iago Aspas, Fabian Orellana en opnieuw Aspas zorgden voor een groot feest op de tribunes.

Feyenoord - Ajax: 1-1
Vorm: W-G-V-W-W-W-W-W-W-G
Stand: 2e op 18 ploegen met 23 op 30 punten
Ajax wist zondag een puntje te pakken bij aartsrivaal Feyenoord, dat in de tiende match pas het eerste puntverlies leed. Feyenoord had drie grote kansen voor rust en de Amsterdammers mochten van geluk spreken dat het na 45 minuten nog 0-0 stond. Via Kasper Dollberg kwam Ajax in de 55e zeer tegen de verhoudingen in op voorsprong. Ajax had in het hol van de leeuw lang uitzicht op een zege, maar vlak voor tijd bracht routinier Dirk Kuyt de stand toch nog in evenwicht met een rake kopbal. De Klassieker eindigde zo in een 1-1 gelijkspel, waardoor het verschil tussen de topteams vijf punten blijft.

Veria FC - Panathinaikos: 1-1
Vorm: W-W-G-W-V-G
Stand: 2e op 16 ploegen met 11 op 18 punten
Op bezoek bij Veria FC kon de ploeg van Paul Jose Mpoku niet overtuigen. Panathinaikos kwam snel op voorsprong via Marcus Berg, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Sotirios Balafas nog de gelijkmaker voor Veria. Mpoku speelde achttien minuten mee.