Dortmund op koers voor Champions League-finale na rollercoaster tegen PSG

1 mei - 22:55

Borussia Dortmund neemt een 1-0 overwinning mee naar Parijs volgende week. Die Schwarzgelben versloegen Paris Saint-Germain in eigen huis in de halve finale van de Champions League. Daardoor heeft Dortmund een prima uitgangspositie weten te bemachtigen.

Borussia Dortmund nam het in een stijf uitverkocht Signal Iduna Park op tegen de kersverse Franse kampioen, Paris Saint-Germain. De openingsfase was niet om over naar huis te schrijven; Dortmund was wel wat sterker, maar dat leidde nauwelijks tot échte kansen.

Daar kwam na ruim een half uur spelen verandering in toen Nico Schlotterbeck een fenomenale bal achter de verdediging van PSG legde. Dortmund-spits Niclas Füllkrug controleerde de bal knap en knalde hem achter doelman Gianluigi Donnarumma. Vlak voor rust kreeg Marcel Sabitzer een goede mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar de Oostenrijker stuitte op Donnarumma.

De tweede helft vertoonde een totaal ander spelbeeld dan de eerste. Er ontstonden veel meer ruimtes en beide ploegen werden verschillende keren erg gevaarlijk. Vijf minuten na rust leek PSG op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat Kylian Mbappé en Achraf Hakimi allebei de paal raakte binnen een tijdsbestek van een paar seconden.

Vervolgens kreeg ook Fabián Ruiz een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij kopte net naast. Na een uur spelen kreeg Füllkrug de kans om zijn tweede van de avond te maken dankzij een geweldige actie van uitblinker Jadon Sancho, maar het mocht niet baten.

PSG werd gedurende de tweede helft steeds sterker en een gelijkmaker hing in de lucht. In minuut 72 was het Ousmane Dembélé die zijn oude club pijn had kunnen doen. Enkele minuten later kreeg de Fransman een nóg grotere kans op de 1-1, maar hij schoot in alle vrijheid huizenhoog over.

PSG drong nog flink aan in de slotfase, maar Dortmund wist de 1-0 over de streep te trekken. Volgende week ontmoeten de twee clubs elkaar in het Parc des Princes in Parijs.