Tielemans doet oproep naar fans: Het is af en toe ook mijn schuld

Tielemans doet oproep naar fans: "Het is af en toe ook mijn schuld"

20-10-2016 21:10

Bram Nuytinck is voor het Anderlecht-publiek vaak de zondebok. De verdediger krijgt, deels door een gebrek aan alternatieven, veel speelminuten, maar dat is niet altijd naar de zin van het publiek. Ploegmaat Youri Tielemans roept dan ook op voor meer protest.

"Het is onrechtvaardig dat de fans Bram Nuytinck eruit halen. Die jongen verdient dat niet. Het is ook onterecht: je verdedigt als ploeg, niet als individu. Af en toe is het mijn schuld als Nuytinck in de fout lijkt te gaan: ik wou dat ik op zo'n moment een beetje van mijn populariteit aan hem kon doorgeven. Jammer genoeg werkt het zo niet", zegt een openhartige Tielemans in Knack.

Tielemans snap ook wel waarom hij zelf wel populair is bij het nochtans kritische Anderlecht-publiek. "Omdat ik hier al mijn hele leven rondloop. Anderlecht is méér voor mij dan een tijdelijke werkgever tot ik naar een grotere club trek. Ik was supporter voor ik hier speler werd, en ik zal altijd een paars-wit hart hebben. Wat er ook gebeurt", besluit Tielemans.