Is Mathijssen grote verlosser bij Westerlo? Je ziet de hand van Jacky

Is Mathijssen grote verlosser bij Westerlo? "Je ziet de hand van Jacky"

18-10-2016 11:30

Na een troosteloos seizoensbegin staat Westerlo opnieuw onder de mensen. Coach Jacky Mathijssen heeft zopas een 7 op 9 behaald. Ervaren rot Filip Daems vindt dat Mathijssen een grote meerwaarde is voor Westerlo.

Mathijssen werd in september binnengehaald als opvolger voor Bob Peeters. Hij begon bijzonder slecht, met nederlagen tegen Moeskroen en Tubeke. Daarna kon hij zich echter herpakken, onder meer met een stuntzege op het veld van Anderlecht. Daems is bijzonder blij met zijn nieuwe coach. Ook na de tegen STVV, die eindigde op 2-2, was hij vol lof.

"Je ziet de hand van Jacky in de ploeg. Organisatorisch staat het goed. Alleen jammer van die twee tegendoelpunten op vrije trap. Tactisch heeft de coach de wedstrijd wel doen kantelen. Voor de pauze had STVV het betere van het spel, na de rust waren wij gevaarlijker", zo vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Mathijssen heeft van Westerlo kennelijk weer een hecht blok gemaakt. "Onder de trainer wordt er op training heel veel aandacht aan tactiek besteed. Het is belangrijk dat we in het weekend met een duidelijk plan het veld worden op gestuurd. Die inspanningen zijn nu merkbaar in onze resultaten.”