Galitsios geloofde in het Astridpark zijn eigen ogen niet: Crazy

Galitsios geloofde in het Astridpark zijn eigen ogen niet: "Crazy"

17-10-2016 09:07
16

Lokeren speelde zondag een sterke wedstrijd op het veld van Anderlecht. Toch verloor het in de slotfase met 1-0. Even voor de goal van Łukasz Teodorczyk kreeg Georgios Galitsios rood. De rechtsachter van Sporting Lokeren begreep niets van die uitsluiting. 

"Zag je die fase? Crazy", stelt Galitsios in Het Laatste Nieuws. "'Je ging naar de bal, maar het was gevaarlijk', zei de ref (Christof Dierick, nvdr). En ik hád de bal, ik deed gewoon een tackle. Het was zelfs geen tweede geel, al had ik daar uiteindelijk nog mee kunnen leven. Heel raar. Direct rood... kun je je dat voorstellen? Als je hier op Anderlecht zelf niet scoort, is het gedaan. They will kill you. Wat ik bedoel? Je zag het toch ook? De scheids bracht hen door foutjes te fluiten dichter bij onze goal."

"Een tweede geel, tot daar aan toe. Maar direct rood, dat is gewoon een kwestie van verkeerd inschatten", klonk het bij Georges Leekens. " Ik denk dat hij een slechte dag had. Een black-out. Spijtig, ik vind en vond hem een scheidsrechter met kwaliteiten. Ik wik mijn woorden omdat ik voetbal heel positief benader. Ik ben fier hoe mijn spelers zijn omgegaan met die 'zaken', dat het niet geëscaleerd is. Ondanks de penaltyfase en de rode kaart hadden ze alles onder controle", aldus de trainer van Lokeren.