Simons kan geen vrede nemen met nederlaag: ''Dat is doodjammer''

15-10-2016 11:28

Club Brugge kende vrijdagavond een slechte generale repetitie voor de Champions League-ontmoeting met FC Porto. De landskampioen ging met 1-0 onderuit op het veld van Charleroi. Er zat nochtans meer in voor de Bruggelingen.

Club Brugge kreeg met name in de eerste helft genoeg goede mogelijkheden om te scoren. Deze kansen werden niet benut en de bezoekers betaalden dat in de negentigste minuut cash met een doelpunt van Chris Bedia. Coach Michel Preud'homme sprak toch van één van de beste wedstrijden sinds lange tijd

Aanvoerder Timmy Simons besefte ook dat een nederlaag hier voorkomen had kunnen worden. ''Volgens mij was een gelijkspel billijk geweest. We kregen via Hans Vanaken en Jelle Vossen een paar goeie kansen in de eerste helft en gaven over de hele wedstrijd bitter weinig weg. Uiteindelijk verliezen we één duel en komt het op zo’n fase aan. Dat is doodjammer'', aldus Simons op de officiële clubsite van Blauw-Zwart.

De ervaren kapitein was wel te spreken over de mentaliteit van de ploeg. ''Ondanks de vele geblesseerden hebben we het echt wel aardig gedaan. De mentaliteit was top. We bleven voor elke bal gaan. Hopelijk kunnen we nu een aantal jongens recupereren voor de komende weken, want die kondigen zich als druk aan.