Heeft België binnenkort een nieuwe topclub? AA Gent is ons voorbeeld

Heeft België binnenkort een nieuwe topclub? "AA Gent is ons voorbeeld"

14-10-2016 12:10

In de Belgische competitie vindt er stilaan een revolutie plaats. De top wordt steeds breder, dat bewees de landstitel van AA Gent van twee seizoenen geleden. Die landstitel doet ook Mehdi Bayat dromen. 

Bayat is de sterke man bij Sporting Charleroi. Hij vindt het helemaal niet ondenkbaar dat zijn club in de komende jaren een titel kan halen. Charleroi timmert de laatste jaren namelijk gestaag aan de weg. Dat levert heel veel positieve reacties op.

"Weet je dat ik geregeld felicitaties krijg van doodgewone Vlamingen? Mensen die vinden dat Charleroi geen lelijke ploeg meer is. Ons Project 3-6-9 gaat trouwens zo vlot dat ik aan een ingekorte versie werk. Wij weten ook wel dat we niet zomaar Anderlecht zullen worden, maar waarom zou AA Gent geen voorbeeld kunnen zijn voor ons?", vraagt Bayat zich luidop af in Het Nieuwsblad.

Charleroi denkt dat alle middelen voorhanden zijn om naast Standard de tweede Waalse topclub te worden. "Vast top zes, top zeven spelen, nadien meedoen voor de binnenlandse prijzen, wie weet ons zelfs Europees wat tonen. Als je altijd realistische ambities voor ogen hebt, kan je veel bereiken", besluit hij.