Belgische bondscoach van Bangladesh heeft spijt: Wat kritischer zijn

Belgische bondscoach van Bangladesh heeft spijt: "Wat kritischer zijn"

09-10-2016 18:28

Tom Saintfiet werd deze zomer aangesteld als bondscoach van Bangladesh. De trainer, die voordien voornamelijk in Afrika actief was, lijkt echter niet van plan om zijn contract te verlengen. In Sport/Voetbalmagazine gaf hij aan enigszins spijt te hebben van zijn keuze.

"Ik had net mijn woord gegeven een paar dagen voor IS hier een aanslag pleegde waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Sindsdien zijn de veiligheidsmaatregelen zeer scherp. Ik moet verplicht in mijn hotel blijven, waar gewapende agenten de gangen bewaken. Verplaatsingen naar het stadion gebeuren ook onder politiebewaking. Ik ga van stadion naar hotel en omgekeerd. Punt. Dat zijn zeer moeilijke leefomstandigheden, zeker voor iemand die pas voor het eerst vader is geworden", legt hij de moeilijke situatie uit.

Saintfiet zijn contract met de bond van Bangladesh loopt binnenkort af. Hij kan voor twee jaar bijtekenen, maar dat lijkt geen optie. "Mijn ervaringen hier zijn niet echt positief. Misschien moet ik in de toekomst wat kritischer zijn bij mijn keuzes", besluit hij.