Amateur Tchité verdient lang niet slecht: Beter contract dan bij STVV

Amateur Tchité verdient lang niet slecht: "Beter contract dan bij STVV"

01-10-2016 15:00

Mémé Tchité heeft het profvoetbal vaarwel gezegd, hij speelt nu bij White Star Brussel in de hoogste amateurklasse. Dat betekent zeker niet dat hij slecht verdient, integendeel...

Tchité hoefde niet in te leveren om te gaan spelen bij White Star. "Ik speel al twee jaar niet meer voor het geld. Maar als ik iets mag vertellen over mijn contract hier. Het is beter dan mijn contract bij STVV", vertelt hij in La Dernière Heure.

Tchité had evenwel de kans om wel degelijk in de profreeksen te spelen. Cercle Brugge had ook interesse. "Ik heb daar een week getraind. We hebben over het contract gepraat, maar ik heb een minimum waar ik niet onder ga. We hebben geen akkoord gevonden. Er waren ook nog clubs uit Turkije, maar daar wilde ik niet naartoe."

Bovendien mogen we die 'amateurs' ook niet onderschatten. "Het niveau is niet slecht. Twee weken geleden hebben we 2-2 gespeeld tegen Geel, ik heb toen gescoord. Wat gebeurde er drie dagen later in de Beker van België? Voor één keer deed een nederlaag van Standard mij plezier."