Dertien op vijftien in eigen huis is nog altijd puik, nu meer pakken buitenshuis

"Dertien op vijftien in eigen huis is nog altijd puik, nu meer pakken buitenshuis"

01-10-2016 09:27

KV Oostende was vrijdagavond verschrikkelijk dicht bij een perfect rapport in de eigen Versluys Arena, maar in de slotseconde zorgde Pieter Gerkens voor het eerste puntenverlies (2-2). Na afloop van het duel tegen Sint-Truiden baalde Yves Vanderhaeghe dan ook als een stekker.

Nochtans vond de KVO-trainer zijn ploeg een goede wedstrijd afwerken. "Algemeen gezien was het geen slechte partij, maar ik ben helemaal niet tevreden", klinkt het duidelijk bij Het Nieuwsblad. "We zijn niet stevig genoeg in de duels en slikken twee tegengoals uit stilstaande fases. Onbegrijpelijk dat er gescoord wordt na een vrije trap die 50 meter onderweg is. We ­trainen toch voldoende op dat soort standaardsituaties."

Werken aan tekortkomingen
"Ik ga erover ­praten met mijn spelers", geeft Vanderhaeghe aan. "Het probleem is dat er deze week tien internationals weg zijn. We gaan dus nog even wachten, want anders mist één derde van mijn groep de uitleg. En er zijn nog zaken waar ik me vragen bij stel. Musona was aangeduid als eerste penaltytrapper, maar Cyriac scoorde. Het belangrijkste was dat die strafschop binnenging, maar ik wil toch weten hoe het zat."

Geen vijf thuisoverwinningen op rij dus voor de Kustboys, die desondanks wel een uitstekende balans kunnen voorleggen. "We hebben nu 13 op 15 in eigen huis. Dat is nog altijd een puik resultaat, maar nu hebben we een nieuwe uitdaging: meer punten pakken op verplaatsing", toont Vanderhaeghe zich ambitieus.