Thorgan Hazard ideale vervanger De Bruyne? ''Het zou mooie uitdaging zijn''

Thorgan Hazard ideale vervanger De Bruyne? ''Het zou mooie uitdaging zijn''

30-09-2016 14:13

Roberto Martinez maakt vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatiematchen tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar. Thorgan Hazard zit er dankzij zijn topvorm met vrijwel alle zekerheid bij. Is hij de ideale vervanger van de geblesseerde en dus zeker afwezige Kevin De Bruyne?

"Het zou in elk geval een mooie uitdaging zijn'', zegt Francky Dury over zijn ex-speler tegen Sporza. ''Het zijn ook twee spelers die te vergelijken zijn. Kevin heeft een soortgelijke ontwikkeling meegemaakt. Hij heeft hard moeten werken, moest weg bij Chelsea en is in Duitsland boven komen drijven. Thorgan de plaats van Kevin laten innemen in de interland tegen Bosnië zou misschien voor een extra stroomstoot in zijn carrière kunnen zorgen'', aldus de coach van koploper Zulte Waregem.

Thorgan Hazard was dinsdagavond namens Borussia Mönchengladbach in de Champions League nog trefzeker tegen het grote FC Barcelona (1-2 verlies). De jongere broer van Eden gaf daarmee nog maar eens zijn visitekaartje af. De aanvallende middenvelder maakte dit seizoen al zeven goals in tien matchen voor de Duitse club.