Ajax wil 'gepeperde rekening' naar Luik sturen door schade aan de Arena

Ajax wil 'gepeperde rekening' naar Luik sturen door schade aan de Arena

30-09-2016 08:58

Ajax wil Standard Luik op laten draaien voor de schade die de Arena heeft opgelopen door het vuurwerk dat de fans voor de wedstrijd afstaken. Algemeen directeur Dolf Collee stelt dat er waarschijnlijk een 'gepeperde rekening' richting Luik gaat.

Ajax voert daarover al overleg met de UEFA, meldt De Telegraaf. De club wil de Standard-supporters zo snel mogelijk in oppakken. In de Arena werden donderdag vanuit het bezoekersvak minimaal drie fakkels in een familievak vol Ajax-fans - waaronder veel kinderen - gegooid. Er vielen geen gewonden. Het betreffende vak met de geschrokken fans werd direct ontruimd.

Eén fan van Standard liep bij het afsteken van een fakkel wel brandwonden op. Drie aanhangers uit Wallonië werd overigens de toegang bij de poorten van het stadion geweigerd, omdat zij fakkels probeerden binnen te smokkelen. Hoe alle anders fakkels wél het stadion zijn binnengekomen, is nu nog de vraag.

Na afloop van de 1-0 zege van Ajax was het rond de Arena opnieuw onrustig. De brandweer moest in actie komen, nadat Standard-fans de toiletten rond het bezoekersvak in brand hadden gestoken.