Vandenbempt fileert Genkse verdediger: ''Regisseur van ongeëvenaard treurspel''

Vandenbempt fileert Genkse verdediger: ''Regisseur van ongeëvenaard treurspel''

28-09-2016 13:13
4

Racing Genk zit in een moeilijke fase. De Limburgers pakten 0 op 9 in de laatste drie competitieduels en kregen ook nog eens acht tegendoelpunten om de oren. De defensie zag er afgelopen weekend tegen KV Kortrijk helemaal slecht uit: 4-1.

Peter Vandenbempt vond Sébastien Dewaest de zwakke schakel. ''De stoere, onverzettelijke verdediger uit het Zwarte Land is een schichtige twijfelaar geworden. Sébastien Dewaest verliest duels, mist controles en verdedigt achteruit, bang voor de ruimte in zijn rug en zijn gebrek aan snelheid'', luidt de kritische mening van Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

De radioman van Sporza denkt ook te weten waarom Dewaest zo onzeker oogt. ''De komst van Jakub Brabec en Omar Colley zit in zijn hoofd. De wetenschap dat hij derde keuze is, snijdt hem de benen af.'' Dewaest speelde door een schorsing van Colley, maar de ex-speler van Charleroi moet gaan vrezen voor zij basisplaats.

Dewaest was volgens Vandenbempt tegen KV Kortrijk echter niet als enige schuldig aan de harde nederlaag. ''In Kortrijk was hij met helaas veel medewerking van zijn rechterhand Timothy Castagne de regisseur van een ongeëvenaard treurspel in de Genkse defensie. Vier geschenken met een grote strik'', besluit Vandenbempt.