Hassan heeft ambities bij Anderlecht: Het is mijn droom

Hassan heeft ambities bij Anderlecht: "Het is mijn droom"

27-09-2016 13:23

Ahmed Hassan was een opvallende gast in het Astridpark afgelopen zondag. Hij zag zijn ex-club een dramatische partij spelen tegen Westerlo (1-2 verlies), maar stak zijn liefde voor paars-wit niet onder stoelen of banken. Net als die andere ex-speler, Nicolas Frutos, wil Hassan ooit trainer worden van Anderlecht.

"Ik wil ooit trainer worden van Anderlecht", zegt hij in La Dernière Heure. "Het is mijn droom, maar alles op zijn tijd", aldus de Egyptenaar. De 'Farao' speelde van 2006 tot 2008 voor Anderlecht. Hij was een publiekslieveling in die periode en won in die twee seizoenen één titel, één beker en twee supercups. In 56 competitiewedstrijden trof hij 20 keer raak. Hij werd ook tweede in de verkiezing van de Gouden Schoen.

Vooraleer Hassan trainer zal worden bij Anderlecht, wil hij de club op een andere manier helpen. Hij is van plan een RSCA Academy te openen in de Egyptische hoofdstad Caïro. Momenteel heeft Anderlecht één Egyptenaar onder contract. Dit seizoen speelt Mahmoud Hassan 'Trezeguet' wel bij Moeskroen op uitleenbasis.