Vizier op Europa: Porto haalt uit, Leicester City en Kopenhagen laten steek vallen

Vizier op Europa: Porto haalt uit, Leicester City en Kopenhagen laten steek vallen

02-10-2016 20:29

Club Brugge mag zich dit seizoen tonen in de Champions League. De landskampioen speelt in Groep G van het kampioenenbal tegen Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Elk weekend richt VoetbalPrimeur.be zijn vizier op Engeland, Portugal en Denemarken. Hier kun je terecht voor het programma en de uitslagen van de Europese tegenstanders van Blauw-Zwart.

Nacional - FC Porto: 0-4
Vorm: W-V-W-W-G-W-W
Stand: 1e op 18 ploegen met 16 op 18 punten
De Portugese topclub kende weinig problemen met Nacional. Er werd met duidelijk 0-4 cijfers gewonnen van Nacional. Diogo Jota werd matchwinnaar. Hij scoorde de eerste drie doelpunten van de wedstrijd. André Silva besliste de wedstrijd met het vierde doelpunt.

Leicester City - Southampton: 0-0
Vorm: V-W-V-W-G-V-G
Stand: 12e op 20 ploegen met 8 op 21 punten
Leicester City kende met 6 op 6 als debutant een droomstart in de Champions League. In de Premier League gaat het een stuk stroever voor de regerend landskampioen. The Foxes geraakten in eigen huis niet voorbij Southampton. De thuisploeg kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor ze na een matige 2 op 9 blijven hangen in de middenmoot.

Viborg - FC Kopenhagen: 0-0
Vorm: W-W-W-G-W-G-G-W-W-G-W-G
Stand: 1e op 14 ploegen met 26 op 36 punten
FC Kopenhagen bezorgde Club Brugge dinsdag een zeer pijnlijke avond voor Blauw-Zwart met een 4-0 nederlaag naar huis te sturen. De Deense topclub kon dit topresultaat in de eigen competitie geen passend vervolg geven. Kopenhagen bleef op het veld van laagvlieger Viborg op een tegenvallende 0-0 steken.