'Nieuw gokschandaal in België: Deschacht wordt in verdenking gesteld'

'Nieuw gokschandaal in België: Deschacht wordt in verdenking gesteld'

24-09-2016 06:34
7

Olivier Deschacht zit mogelijk in de problemen. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en het parket onderzoeken momenteel of Deschacht heeft gewed op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde. De speler zelf ontkent de geruchten en wijst naar broer Xavier.

De ancien wordt ervan verdacht dat hij twee seizoenen geleden op wedstrijden van Anderlecht gegokt heeft. Volgens La Dernière Heure zou hij er zelfs al zo'n 20.000 euro mee verdiend hebben. Bronnen bevestigden aan Het Laatste Nieuws dat Deschacht al verhoord werd door de politie. Er werd een proces-verbaal opgesteld dat intussen werd overgemaakt aan het parket in Gent. Anderlecht weet ook van het onderzoek.

Olivier Deschacht, die zich laat bijstaan door advocaat Luc Deleu, mag niet reageren op de hele affaire. Wat wel geweten is, is dat hij alle beschuldigingen ontkent. Volgens Deschacht heeft zijn jongere broer Xavier het gokaccount van Olivier gebruikt. Onderzoek moet nu verder uitwijzen of de Anderlechtspeler zélf geld inzette, of dat het toch om zijn broer gaat. Er is zeker bewijs dat er gegokt werd vanop zijn account, maar er moet nog duidelijk worden of Deschacht ook aan matchfixing heeft gedaan.

Als bewezen wordt dat het toch Olivier was, kan hij een gevangenisstraf tot vijf jaar krijgen én een geldboete tot 600.000 euro. Zijn carrière zit er ook zo goed als zeker op. Hij riskeert dan ook nog geschrapt te worden door de Belgische voetbalbond.

Niet de eerste
Enkele maanden geleden barstte nog een gokschandaal in België los rond de Oud-Heverlee Leuvenspelers Rudy Riou en Romain Reynaud. Die laatste kreeg uiteindelijk een geldboete van 500 euro omdat hij geld had ingezet op een beloftenwedstrijd van zijn club. Riou werd nooit vervolgd omdat er te weinig bewijzen waren.