'We hebben goed gespeeld tegen RSCA, daar moeten we op verder'

'We hebben goed gespeeld tegen RSCA, daar moeten we op verder'

19-09-2016 13:18

Tegen RSC Anderlecht liep het zondagmiddag niet goed af voor KRC Genk. Er werd met 0-2 verloren na enkele discutabele beslissingen van scheidsrechter Jonathan Lardot. Ondanks het verlies is Buffel toch tevreden met het geleverde spel.

"We moeten ook zorgen dat we zelf efficiënt zijn. Dat waren we niet, al zat ook niet mee natuurlijk. Zoals die bal tegen de lat bijvoorbeeld. Anderlecht maakte de kansen die ze op een schoteltje kregen natuurlijk af. Daardoor hebben ze gewonnen", aldus Buffel tegen radio GRK, exclusief voor VoetbalPrimeur.be

"Voor ons was het, ondanks het verlies, toch een referentiewedstrijd. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. Daar moeten we ook verder op bouwen." Vooral de eerste helft was goed. "Ja, heel veel pressing op de bal, combinatiespel en goede kansen. Nu moeten we zoeken naar die efficiëntie."

Onmacht
Na het eerste doelpunt van RSC Anderlecht leken de Limburgers ook de kopjes te laten hangen. "Je voelt dat je tegen een onmacht (lees: de scheidrechter) aan het opboksen bent. Daarna hebben we het misschien een beetje laten varen. Maar we hebben zeker zestig minuten heel goed gespeeld. Ik denk dat we laten zien hebben dat we toch kwaliteiten hebben. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het nog goed komt", besluit Buffel.