KV Oostende geeft vergeten toptransfer nieuwe kans: Het is een mentale kwestie

KV Oostende geeft vergeten toptransfer nieuwe kans: "Het is een mentale kwestie"

16-09-2016 12:39

KV Oostende heeft momenteel aardig wat spitsen met naam en faam. Gohi Bi Cyriac en Joseph Akpala zijn de ervaren mannen, Landry Dimata is voorlopig de revelatie. Nu komt nog een vergeten spits terug: Nicklas Pedersen.

Pedersen wordt als eens smalend de glazen man genoemd, want de blessures stapelen zich op bij de Deen. Hij ligt echter nog altijd onder contract bij KV Oostende en hoopt op een nieuwe kans. "Ik moet me 100 procent voelen om optimaal te presteren. Het is een mentale kwestie, want al dat blessureleed kruipt toch in je hoofd. Al ben ik stilaan op mijn topniveau, dat voel ik", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Pedersen leek dit seizoen eindelijk fit, tot het noodlot weeral toesloeg. "Tijdens mijn vakantie in Denemarken volgde ik mijn oefenprogramma. Op de voorlaatste dag stond er een bosloop gepland en daar verzwikte ik mijn enkel in een put. De diagnose was zwaar: een scheurtje in de ligamenten en 6 à 8 weken out. Net voor de voorbereiding is zoiets rampzalig, want net dan bouwt een voetballer zijn conditie op. Ik begon dus weer met een achterstand."

Pedersen heeft de reputatie blessuregevoelig zijn, die enkelproblemen helpen daar natuurlijk niet bij. "Bij Oostende werkten we hard om mijn spieren in balans te brengen. Ja, soms voel ik nog eens iets aan de hamstring, maar ik ken mijn lichaam nu beter. Voor elke training warm ik intenser op door te fietsen op de hometrainer. Vroeger stapte ik het veld op en klaar. Fout natuurlijk. Maar mijn blessures zijn nu echt niet meer te wijten aan spierproblemen, wel aan pech. Gescheurde kruisband bij Gent, enkelverzwikkingen bij Oostende. Pff."

Toploon gaat in rook op
Pedersen moet in ieder geval hopen dat hij snel fit raakt, want hij heeft een prestatiegericht contract. Als hij alles zou spelen verdient hij 700.000 euro per jaar, maar nu ziet hij zijn loon zienderogen afnemen.