Aanvallende problemen voor KVO, Ceulemans rijkt de oplossing aan

Aanvallende problemen voor KVO, Ceulemans rijkt de oplossing aan

13-09-2016 19:38

KV Oostende kon dit seizoen al heel wat punten sprokkelen, maar echt overtuigen deed het nog niet. Vooral de spitsen lijken het moeilijk te hebben. Jan Ceulemans vindt dat ze bij KVO de spitsen nog wat tijd moeten gunnen.

Gohi Bi Cyriac heeft het vooral moeilijk. De spits kon dit seizoen zelfs nog niet scoren. "Cyriac is altijd een spits geweest die een beetje moet zoeken", vertelt Ceulemans in Het Nieuwsblad. "Hij moet vertrouwen voelen en stond tot nu nog maar twee keer aan de aftrap. Ik zou hem eventjes laten staan, want eens hij die ene bal tegen de touwen trapt, kan Cyriac vertrokken zijn. Hij verdient krediet", klinkt het.

Naast Cyriac kreeg ook jonkie Landry Dimata al kansen. Hij liet leuke dingen zien, maar is nog groen. "Je kunt van zo'n jonge kerel niet meteen verwachten dat hij matchen gaat beslissen op het hoogste niveau. Bij Standard mocht hij alleen met de U21 meespelen. Het is goed dat Dimata nu al ervaring opdeed. Hij heeft de snelheid, de body en de techniek om een goeie te worden, maar moet zijn troeven op het juiste moment leren uitspelen. Na vier duels was hij wel aan wat rust toe", besluit Ceulemans.