De Camargo kreeg geen uitleg van Maes: Had geen zin om te blijven

De Camargo kreeg geen uitleg van Maes: "Had geen zin om te blijven"

31-08-2016 11:30

Igor De Camargo probeert momenteel het voetbalgeluk te vinden in Cyprus. De Braziliaanse Belg vertrok na één seizoen al bij de Genkenaren. Hij stond er amper zes maanden in de basis. Een uitleg kreeg hij nooit.

"Na de heenwedstrijd in Westerlo, vlak voor de winterstop, werd ik zonder enige uitleg opzijgeschoven door Peter Maes", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Op dat moment was ik de topschutter van de club met zes doelpunten. Daarna ben ik welgeteld één keer in de basis begonnen: eind mei in de finale van Play-Iff 2 tegen Charleroi. Het had dus geen zin om te blijven. Als je zes maanden niet aan de bak komt, is het voor alle partijen beter dat je vertrekt."

De Camargo wou toch wat duidelijkheid. Hij ging aankloppen bij Maes:  "We hebben mijn situatie een paar keer besproken. Hij had zijn argumenten, ik de mijne. Het kwam eropneer dat hij op een andere manier wilde voetballen, hij wilde een systeem introduceren dat beter bij de kwaliteiten van de ploeg paste. Daarom hebben ze na de winterstop Nikolaos Karelis en Mbwana Samatta gekocht. Ik moet zeggen: Maes heeft gelijk gekregen", geeft de ervaren spits toe.

Maes
Van ruzie tussen hem en Maes is er ook geen sprake. "Bij Genk lagen sportieve redenen aan de basis van mijn vertrek. Maes en ik zijn als goede collega’s uit elkaar gegaan. Hij heeft mij onlangs nog een sms gestuurd en we hebben met elkaar gebeld", besluit hij.