Anderlecht kent tegenstanders in eerste ronden van prestigieuze Youth League

Anderlecht kent tegenstanders in eerste ronden van prestigieuze Youth League

30-08-2016 16:39

Op Champions League-voetbal hoeft men dit seizoen niet te rekenen in het Constant Vanden Stockstadion. In de UEFA Youth League, het equivalent van het kampioenenbal op jeugdniveau zeg maar, komt Anderlecht echter wel in actie. In Nyon werd dinsdag geloot voor de eerste ronden van de competitie.

Paars-wit zal het prestigieuze jeugdtoernooi openen tegen het Deense FC Midtjylland. Als Anderlecht die club over twee wedstrijden van zich af weet te schudden, wacht een dubbele confrontatie met de winnaar van het duel tussen het Spaanse Malaga CF en het Slowaakse FC Nitra. De wedstrijden tegen Midtjylland gaan door op 28 september (thuis) en 19 oktober (uit).

Als Anderlecht beide ronden overleeft, stroomt het na de winterstop in in de play-off-fase. Komen de Brusselaars ook in die confrontatie als winnaar uit de strijd, begint het eigenlijke hoofdtoernooi met de Europese kleppers. Zestien ploegen zullen daaraan deelnemen. De voorbije twee seizoenen strandde Anderlecht in de halve finales van de Youth League.