Vizier op Europa: Wisselende resultaten bij concurrenten van Genk

Vizier op Europa: Wisselende resultaten bij concurrenten van Genk

28-08-2016 23:58

Racing Genk klom door een 1-0 zege op Zulte Waregem naar een derde plaats in de stand. Wisten de Europese tegenstanders van Genk dit weekend ook te winnen in de competitie? VoetbalPrimeur.be zette de resultaten van Athletic de Bilbao, Sassuolo en Rapid Wien even op een rijtje.

Athletic de Bilbao-FC Barcelona: 0-1
Vorm: V-V
De Baskische formatie heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Verliezen van Europese grootmacht Barcelona is echter geen schande. Bilbao bood zondag bovendien uitstekend weerstand in een aantrekkelijk duel, waarin het tempo heel hoog lag. Een rake kopbal van Ivan Rakitic was voor Barcelona genoeg om de drie punten mee naar Catalonië te nemen.

Sassuolo-Pescara: 2-1
Vorm: W-W
Sassuolo blijft verrassen in de Serie A. De club zorgde vorig seizoen voor een sensatie door als promovendus een Europeest ticket te veroveren. Sassuolo gaat uitstekend verder en heeft de start niet gemist. Pescara, dat meer kansen creëerde, werd zondag in eigen huis met 2-1 verslagen. Aanvallers Gregoire Defrel en Domenico Berardi zorgden voor de treffers. 

Rapid Wien-Red Bull Salzburg: 0-0
Vorm: G-G-W
Rapid Wien kwam eveneens zondag in actie. De Oostenrijkers kregen titelfavoriet Red Bull Salzburg op bezoek. De topploegen waren aan elkaar gewaagd en ook de stand bleef in evenwicht: 0-0. Rapid Wien handhaafde zich door het gelijkspel op een derde plaats in de Bundesliga.