Ferrera schudt ploeg stevig door elkaar, MPH geeft nieuweling eerste basisplek

Ferrera schudt ploeg stevig door elkaar, MPH geeft nieuweling eerste basisplek

28-08-2016 13:21

Club Brugge en Standard spelen zondagnamiddag de eerste wedstrijd van Super Sunday. Beide clubs hebben de eerste weken in de competitie nog niet echt kunnen overtuigen. Yannick Ferra schudde zijn ploeg alvast stevig door elkaar. Michel Preud'homme geeft Ricardo van Rhijn zijn eerste basisplek.

In mogelijk zijn laatste wedstrijd als coach van Standard heeft Ferrera besloten om zijn team op enkele posities te wijzigen. In doel krijgt Guillaume Hubert nog eens een kans. Er is geen spoor van Jean-François Gillet, ook niet op de bank.

Daarnaast begint ook Birama Touré aan de wedstrijd in plaats van Ibrahima Cissé. Voorin krijgt Jean-Luc Dompé zijn eerste basisplek. Ryan Mmaee mag starten. Benito Raman en Edmilson Junior zitten op de bank.

Bij Club Brugge krijgt Van Rhijn zijn eerste plekje in de basis. Dion Cools moet zich tevreden stellen met een plekje op de bank. Preud'homme pakt na de pandoering tegen KV Kortrijk meteen uit. Zo verhuizen Hans Vanaken en Abdoulay Diaby naar de bank. De sterkhouders hebben de coach duidelijk teleurgesteld. Hij geeft daarom Felipe Gedoz en Wesley Moraes een kans.