Casteels wint concurrentiestrijd bij Wolfsburg: ''Niemand in Duitsland verrast''

Casteels wint concurrentiestrijd bij Wolfsburg: ''Niemand in Duitsland verrast''

27-08-2016 13:07

De Bundesliga ging vrijdagavond van start. Bayern München begon met een overtuigende 6-0 overwinning tegen Werder Bremen. Zaterdag komt VfL Wolfsburg voor het eerst in actie. Koen Casteels staat op bezoek bij Augsburg als nieuwe nummer één onder de lat.

Onze landgenoot heeft de concurrentiestrijd gewonnen van de Zwitser Diego Benaglio en is de eerste keus van coach Dieter Hecking. ''Benaglio geniet groot aanzien, maar toch is niemand in Duitsland verrast dat ik nu de voorkeur krijg'', aldus Casteels tegenover Het Nieuwsblad. ''Ik heb vorig seizoen zeventien wedstrijden gespeeld en de coach was daar heel tevreden over. Veel mensen zijn me komen zeggen dat mijn tijd is aangebroken.''

De 24-jarige Casteels wil zich ook graag bewijzen aan bondscoach Roberto Martinez. De Spanjaard selecteerde Casteels niet voor de komende interlands. De nieuwe bondscoach gaf de voorkeur aan Matz Sels als derde keeper. ''Een basisspeler in de Bundesliga mag zeker de ambitie hebben om voor de nationale ploeg te spelen'', aldus het voormalige jeugdproduct van Racing Genk.