Westerlo mag speler van AA Gent bedanken voor nieuwe aanwinst

Westerlo mag speler van AA Gent bedanken voor nieuwe aanwinst

26-08-2016 20:29

KVC Westerlo strikte donderdag Daniel Christensen. Ondertussen heeft het de Deense linksachter aan het grote publiek voorgesteld. De linksachter, die overkomt van Aarhus GF, is zelf ook in de wolken met zijn transfer. Dat laat Christensen weten op de website van Westerlo.

"Het was inderdaad Westerlo dat de eerste contacten legde. Toen ik hoorde van hun interesse was ik enorm blij. Het is altijd mijn droom geweest om naar het buitenland en in een hoger aangeschreven competitie als de Deense te spelen. Ik zit in de flow van mijn leven nu", aldus Christensen.

Voor Christensen is het zijn eerste avontuur in het buitenland. "Ik speel al bijna heel mijn carrière op het hoogste niveau in Denemarken en mocht met mijn club zelfs eens Europees spelen tegen Manchester City. Maar ik kan zeker nog bijleren." 

"KVC Westerlo is zeker een stap hogerop. Mijn landgenoot en vriend Lasse Nielsen van KAA Gent is ook zeer lovend over de competitie. In Denemarken stagneert de Superligaen, terwijl de Belgische clubs toch duidelijk stappen vooruit hebben gezet."

Wat zijn zijn sterke kanten? "Ik heb een goede pas in mijn linkervoet en kan ook wel goed vrije trappen nemen". Ook geeft hij regelmatig een assist."Ik zal dat ook proberen bij Westerlo, maar ik denk dat het voor de wedstrijd tegen Mechelen vooral belangrijk is om te focussen op het verdedigen. We moeten de nul houden. Daar ligt de focus."