Anderlecht kent zijn tegenstanders in de Europa League en mag niet klagen

Anderlecht kent zijn tegenstanders in de Europa League en mag niet klagen

26-08-2016 13:22

Anderlecht speelt tijdens de groepsfase van de Europa League in Groep C. De Brusselaars werden bij de loting gekoppeld aan AS Saint-Étienne, FSV Mainz 05 en Gabala FK.

Paars-wit zat tijdens de loting in pot 1 en ontliep daarmee automatisch grote clubs. Anderlecht kon namelijk niet lastige tegenstanders als Manchester United en Zenit Sint-Petersburg loten. De naam van Anderlecht kwam al tevoorschijn uit het derde balletje en vervolgens was het wachten op de overige potten.

AS Saint-Étienne werd getrokken uit pot 2. Op papier was dat de ploeg met de minste punten op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De Fransen opverleefde twee voorrondes om in de poulefase te belanden. Saint-Étienne eindigden als zesde in de Ligue 1 en is voor het vierde jaar op rij actief in Europa.

Evenals Saint-Étienne behoorde ook Mainz tot de gunstige opties uit de pot. De Duitsers mogen echter niet onderschat worden, wat de club werd verrassend zesde in de ijzersterke Bundesliga. Tot slot komt Anderlecht in actie tegen Gabala FC. De ploeg uit Azerbeidzjan overleefde alle vier de kwalificatierondes en is de grote onbekende in Groep C.