'Stanciu wordt mission impossible; Anderlecht mikt op ex-speler Standard en Genk'

'Stanciu wordt mission impossible; Anderlecht mikt op ex-speler Standard en Genk'

20-08-2016 07:18

Nu Dennis Praet RSC Anderlecht zo goed als zeker inruilt voor Sampdoria Genoa, willen de Brusselaars er graag nog een offensieve middenvelder bij. Een transfer van toptarget Nicolae Stanciu wordt bijzonder complex. Anderlecht verschuift de aandacht daarom naar een Bosniër met een Belgische link.

Volgens Het Laatste Nieuws komt Tino-Sven Susic namelijk nadrukkelijk in beeld in Brussel. De 24-jarige Bosniër bracht een groot deel van zijn jeugd door in ons land. Als jeugdspeler vertoefde hij bij CS Visé en KRC Genk, waarna hij in 2009 aan de slag ging bij Standard Luik. 

Een doorbraak zat er echter niet in in de Vurige Stede. Daarom verkocht Standard Susic medio 2012 aan het Kroatische Hajduk Split. Daar liet de linksvoetige nummer tien het voorbije seizoen twaalf goals en vijf assists optekenen in 27 competitieduels. Split zou 3,5 miljoen euro vragen voor de achtvoudige international.

Stanciu onhaalbaar?
In eerste instantie mikte Anderlecht op de komst van de Roemeen Stanciu, maar dat lijkt een moeilijk verhaal te worden. Steaua Boekarest hoopt de hoofdprijs te vangen voor haar spelmaker. Daarom kijkt de Roemeense topclub naar de Premier League, waar bedragen betaald worden die het paars-witte petje te boven gaan.