Santini weet van geen ophouden: Totaal gebrek aan stabiliteit bij Standard

Santini weet van geen ophouden: "Totaal gebrek aan stabiliteit bij Standard"

17-08-2016 12:49

Ivan Santini is deze zomer vertrokken bij Standard, hij kan dus vrijuit spreken over die club. De Kroaat is dan ook heel hard voor het bestuur. Hij ziet geen enkele visie of toekomst bij Standard.

Santini zit nu bij het Franse Caen, en dat voelt duidelijk als een opluchting. "Kun je mij eens zeggen wat ze bij Standard willen? Ik weet het niet. Willen ze prijzen pakken of business doen? Ze hebben nood aan ervaring, die er op dit moment niet is. Uiteraard staan sommige jongeren op het punt om te ontploffen. Daar is kwaliteit. Maar je moet ook realistisch blijven. Hoe wil je mirakels verwachten in de Europa League van jongens die slechts enkele wedstrijden in de Belgische competitie hebben gespeeld?", vraagt hij zich af in Sport/Voetbalmagazine.

Santini ergerde zich vorig jaar al aan het beleid van Standard. "In januari vertrokken in één klap drie sleutelspelers: Van Damme, Knockaert en Yatabaré. Edmilson kwam ter vervanging. Good job. Victor Valdès ook. Bon. Gabriel Boschilia arriveerde. Wat was diens ervaring, vergeleken bij die van Van Damme? Giannis Maniatis was voortdurend geblesseerd. Ik twijfel niet aan de kwaliteiten van al die jongens, maar het waren geen sleutelspelers zoals de drie die vertrokken. Er is een totaal gebrek aan stabiliteit bij Standard."