Nieuwkomer Hanni: Het is een eer om bij de grootste club van België te spelen

Nieuwkomer Hanni: "Het is een eer om bij de grootste club van België te spelen"

29-07-2016 18:01

Sofiane Hanni werd vrijdag samen met zes andere aanwinsten van RSC Anderlecht voorgesteld in het Constant Vanden Stockstadion. De aanvallende middenvelder voelt zich uitstekend bij Paars-wit en was meteen van goudwaarde in de Champions League-voorronde tegen Rostov.

"Er waren veel clubs geïnteresseerd, maar Anderlecht speelde sneller op de bal", verklaarde Hanni tegenover Het Laatste Nieuws. "Herman Van Holsbeeck gaf me veel vertrouwen en dat charmeerde me. Ik kon ook naar het buitenland, maar volgde mijn ambitie en dat was Anderlecht."

Tijdens zijn eerste officiële wedstrijd was de middenvelder meteen beslissend voor zijn nieuwe ploeg. "Ik ben inderdaad goed begonnen, maar ik kan nog veel beter. Het was belangrijk om tegen Rostov een goede uitgangspositie te behalen voor de terugwedstrijd."

Hanni speelde tegen Rostov op de linkerflank, maar geeft toe dat hij liever centraal speelt. "Ik heb daar bij KV Mechelen wel eens gespeeld, maar ik ben gevormd op de nummer tien. Dat is mijn favoriete positie, maar ik pas me met plezier aan. Ik wil me in eerste instantie integreren in de ploeg."