Louwagie duimt in de transfersoap van Praet voor RSC Anderlecht

Louwagie duimt in de transfersoap van Praet voor RSC Anderlecht

28-07-2016 14:06

Heel wat uitblinkers in de Belgische competitie staan in de belangstelling van een pak clubs. Onder meer Sven Kums, Stefano Denswil en Dennis Praet kunnen vertrekken. Gent-manager Michel Louwagie vindt niet dat Belgische clubs voor zomaar eender welke prijs een sterkhouder moeten verkopen.

Onder andere Denswil kon vertrekken naar Monaco. De Franse topclub was bereid om acht miljoen euro te betalen, maar Club Brugge weigerde. "Goed zo", reageert Louwagie enthousiast in Het Laatste Nieuws. "Ik hoop dat Herman Van Holsbeeck op zijn beurt niets afdoet van de vraagprijs van tien miljoen euro voor Praet - hij is per slot van rekening ook een ex-Gouden Schoen." 

Louwagie vindt dat België het voorbeeld van de Nederlandse transferprijzen moet volgen. "Kijk naar Nederland: Vincent Janssen gaat na één sterk seizoen bij AZ voor 22 miljoen naar Tottenham, Depay is voor dertig miljoen naar Manchester United gegaan."

"Maar als ik durf zeggen dat ik twintig miljoen wil voor Moses Simon of tien miljoen voor Sven Kums, dan is 't van: 'Die domme Louwagie.' Ja, daar kan ik mij in opwinden", aldus de manager van Gent.