Conte verbaast zich om de werkwijze van voormalige coaches Chelsea

Conte verbaast zich om de werkwijze van voormalige coaches Chelsea

28-07-2016 13:27

Antonio Conte begrijpt er niks van dat er in de voorbije jaren maar weinig Chelsea-jongelingen zijn doorgebroken in het eerste elftal. De Italiaanse opvolger van Guus Hiddink, die als interim-manager wél jonge spelers de kans gaf, spreekt zich uit.

"Het is heel belangrijk, omdat Chelsea een fantastische jeugdopleiding heeft", zegt Conte tegenover ESPN. "Er lopen genoeg goede spelers met een geweldige toekomst voor Chelsea rond. Ik begrijp het niet waarom in het verleden niet één van die spelers in het eerste elftal heeft gespeeld."

"Ik vind de opleiding een geweldige bron met talent voor managers van het eerste. Het is belangrijk dat je aan jonge spelers laat zien dat zij ook de kans krijgen in het eerste. Ik houd ervan om met jonge spelers te spelen, ik wil hen graag laten doorontwikkelen", vervolgt de coach.

Hij heeft dan ook geen problemen om een oudere speler te slachtofferen voor een talent. "Ik heb geen problemen met die keuze. Neem Paul Pogba bijvoorbeeld. Hij was achttien toen hij bij Juventus kwam en na drie maanden speelde hij al in het eerste", besluit Conte.