Weiler moet kritiek van Mathijssen slikken: Ik ga er niet steil van achterover

Weiler moet kritiek van Mathijssen slikken: "Ik ga er niet steil van achterover"

27-07-2016 10:22
2

Het is bij Anderlecht van moeten na twee jaar zonder titel. Besnik Hasi werd ontslagen en nieuwe coach René Weiler moet de Brusselaars naar de titel loodsen. Jacky Mathijssen heeft toch zijn bedenkingen bij de Zwitser.

"Vraag is of men daarvoor de juiste trainer heeft gehaald. Uiteindelijk is men uitgekomen bij René Weiler. Ik ga er alvast niet steil van achterover. In hoeverre kent hij de Jupiler Pro League", vraagt Mathijssen zich af in Het Belang van Limburg. 

"Bijkomend probleem voor de nieuwe man is dat de vorige coach nog niet echt weg is uit de kleedkamer. Jarenlang hebben de spelers het gezicht van Hasi gezien. Die kop is weggevallen. Dus is het voor de spelers aftasten. Hoe ver kan je gaan bij Weiler?"

"Kan je tegen hem ook ongegeneerd je gedacht zeggen? De eerste indruk is dat de man doortastend is. Maar je voelt aan alles dat het nog wringt. Nu goed, als het nodig is, staan Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck wel op. Daar kunnen veel andere clubs een voorbeeld aan nemen."