'Spanje lonkt voor Dennis Praet, middenmoter blijft aandringen'

'Spanje lonkt voor Dennis Praet, middenmoter blijft aandringen'

24-07-2016 18:40

RSC Anderlecht heeft tijdens deze mercato zijn kern stevig versterkt. Aan uitgaande kant is er weinig activiteit bij de Brusselse club, ondanks de interesse in raspaardjes Dennis Praet en Youri Tielemans.

De kans dat die laatste het Constant Vandenstockstadion verlaat is relatief klein, maar een transfer van Praet deze zomer is een must voor Anderlecht, aangezien zijn contract volgend jaar afloopt. Aan interesse geen gebrek, maar Sevilla, Fiorentina en Sampdoria knapten af op de pittige vraagprijs van het Brusselse clubbestuur.

Celta De Vigo lijkt de enige overgebleven kandidaat. De Spaanse club zou volgens Atlantico een inspanning willen doen om de nummer tien van Anderlecht binnen te halen. De middenmoter vertrekt komende weekend op trainingskamp en trainer Eduardo Berizzo wil over een volledige selectie kunnen beschikken. 

Dat er onderhandelingen aan de gang zijn tussen beide club lijkt nagenoeg zeker. Celta-voorzitter Filipe Miñambres werd inmiddels al gespot op de luchthaven van Brussel. De Spaanse club heeft echter wel al een alternatief als de transfer alsnog afspringt. Dan gaat Celta namelijk vol voor de Serviër Aleksander Katai van Rode Ster Belgrado.