Het was fantastisch, al was het nog beter geweest als we Wales geklopt hadden

"Het was fantastisch, al was het nog beter geweest als we Wales geklopt hadden"

24-07-2016 12:53

Vele voetbalfans kijken uit naar de prestaties van Michy Batshuayi bij Chelsea FC. De talentvolle aanvaller van de Rode Duivels maakte met zijn overstap van Olympique Marseille naar de Engelse topclub één van dé spraakmakende transfers van deze zomer. Batshuayi is alvast dolenthousiast in zijn nieuwe omgeving.

"Het voelt echt geweldig om hier te zijn. Voor mij is dit een kinderdroom die in vervulling gaat", klinkt de 22-jarige lyrisch op de clubwebsite. "Gewoon al door op het trainingsveld te staan voel je dat dit een heel grote club is, een club die altijd en overal wil winnen. Alles komt nieuw over, dat maakt het opwindend."

Chelsea legt na een behoorlijk desastreus seizoen haar lot in de handen van Antonio Conte. "Hij is een trainer die zelf verschrikkelijk hard werkt en hetzelfde verlangt van zijn spelers. Ik ben heel tevreden om hier voor hem te kunnen komen spelen. Dit is een grote kans voor mij", aldus Batshuayi.

Mooie herinneringen aan EK
Het opleidingsproduct van Standard Luik mocht het voorbije EK in Frankrijk meemaken als Rode Duivel. "Dat toernooi was echt fantastisch", blikt hij terug. "Het was helemaal schitterend geweest als we nog wat verder waren doorgestoten door Wales te kloppen", voegt hij eraan toe.

"Maar het was nog steeds een plezier om er deel van uitgemaakt te hebben. Voor mij was het namelijk mijn debuut op een groot toernooi." Batshuayi mocht twee maal invallen in Frankrijk. In de achtste finale tegen Hongarije wist hij zelfs te scoren.